Nieuwsbrief mei

Beste geïnteresseerde,

In deze nieuwsbrief staan veel zaken die u zullen interesseren. Zowel de aannemer, verkoopprijzen en tijdlijn voor de verkoop zijn namelijk bekend. Wij informeren u hier graag over.

De aannemer

De Bloemenpoort zal worden gebouwd door Bouwbedrijf van Montfort. Wij zijn blij dat we met deze Bergeijkse aannemer een overeenstemming hebben bereikt. Van Montfort neemt het gehele proces vanaf sloop tot en met de uiteindelijke oplevering voor haar rekening. De aannemingsovereenkomst zult u uiteindelijk met hen afsluiten. Wij kijken gezamenlijk uit naar een prettige bouwperiode en zijn er van overtuigd dat dit bedrijf uw mooie appartement op een goede en gedegen wijze gaat bouwen.

Koopprijzen

De koopprijzen van de appartementen zijn bekend. U kunt deze per kavelnummer vinden op de prijslijst welke separaat is bijgevoegd. De  appartementen hebben een vrij op naam (v.o.n.) prijs. Dit bedrag is inclusief btw, overdrachtsbelasting en notariskosten. De keuken en het   sanitair zijn ook in dit bedrag meegenomen. Enkel de muur– en vloerafwerking plus de door u zelf gewenste aanpassingen worden als meerwerk in rekening gebracht. De prijzen van de appartementen variëren tussen de € 285.000,- en € 375.000,-. De prijzen voor de twee penthouses zijn € 520.000,- en € 535.000,-.

Huurappartementen

Alle huurappartementen welke in de prijslijst staan, worden via de makelaar verhuurd en na oplevering ook beheert. Hierbij wordt goed   gekeken of bewoners passen binnen de doelgroep van het complex. Hierdoor is er in de leefbaarheid binnen het gebouw geen verschil tussen de koop– en huurwoningen. De appartementen worden niet aan buitenstaande beleggers verkocht. Gesprekken voor de verhuur van de appartementen zullen vanaf augustus starten.

Tijdslijn van verkoop en overdracht

26 mei Prijslijst wordt gepubliceerd

10 juni Verkoopdocumenten gereed en worden toegezonden

11 juni Start inschrijfperiode

18 juni Sluiting inschrijfperiode

23 juni Berichtgeving van gunning + eerste reserve

24 juni – 9 juli Gesprekken met kopers en contractvorming

24 juni –  13 aug Periode van financieringsvoorbehoud kopers

12 juli – 20 aug Overdracht gronddelen bij de notaris

sept  Start werkzaamheden door Bouwbedrijf van Montfort

Over hoe het proces van verkoop verder zal verlopen leest u in deze brief onder het kopje ‘Nieuws van de makelaar’.

Verkoopdocumenten

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de verkoopdocumenten. Dit zorgt ervoor dat u naast de sfeerbrochure ook weet hoe het gebouw technisch in elkaar zit. Alvorens u kunt inschrijven worden deze stukken naar u toegestuurd.

U zult ontvangen:

  • De technische omschrijving
  • De technische verkooptekening
  • De splitsingsakte en splitsingstekening
  • Het formulier voor de inschrijving op een appartement

 

Hoe werkt het wanneer u een appartement wilt kopen?

Wanneer u op basis van de brochure en de prijslijst enthousiast bent geworden, zal voor u de procedure als volgt gaan verlopen:

Op 10 juni ontvangt u van ons de verkoopinformatie en het inschrijfformulier. Het inschrijfformulier dient u ingevuld aan Revast Makelaardij te retourneren op uiterlijk 18 juni.

Het formulier vraagt naast uw persoonlijke gegevens ook uw voorkeuren waar u zich definitief voor wilt inschrijven. Mogelijk heeft u eerder al uw voorkeur doorgegeven. Gelieve dan uw actuele keuzes hier op in te vullen.

Na sluiting van de inschrijfperiode zullen wij de appartementen zoveel mogelijk naar eerste of tweede voorkeur toewijzen. Mocht dit niet lukken dan kijken wij naar de verdere volgorde van voorkeuren.

Wanneer u een kavel krijgt toegewezen zullen wij u hiervan op 23 juni vóór 17:00 telefonisch op de hoogte stellen en een gesprek inplannen.

Mocht u geen toewijzing krijgen dan kan het zijn dat u als eerste reserve op de lijst wordt geplaatst. Wanneer het gesprek met de geselecteerde koper niet tot aankoop leidt, wordt u gevraagd om deze plaats over te nemen. Wanneer u als eerste reserve op de lijst wordt geplaatst of wanneer uw inschrijving niet tot gunning leidt ontvangt u hiervan op 25 juni vóór 17:00 per e-mail bericht.

Bij het toewijzen van de appartementen hanteren wij de volgende criteria; heeft u een relatie met de gemeente Bergeijk, past u binnen de doelgroep van het gebouw, staat u bij ons op de lijst van geïnteresseerde, zijn de financiële middelen voldoende, heeft u een financiële check of heeft u onderzoek gedaan bij een hypotheekverstrekker en heeft u reeds een of meerdere gesprekken met Revast gehad. Vragen om dit overzichtelijk in beeld te krijgen, worden op het inschrijfformulier gesteld.

Waar wij hopen dat alle inschrijvers ook kopers kunnen worden, is de kans aanwezig dat dit door de grote mate van interesse niet mogelijk is. Dit is heel vervelend en ook iets wat voor teleurstelling kan zorgen.

De mogelijkheid tot inschrijving wordt bij eerste verkoop enkel voorbehouden aan de personen welke de nieuwbrief ontvangen. De verkoopprijzen evenals de verkoopprocedure worden derhalve nog niet via Funda of andere kanalen gecommuniceerd. Het de eerste kans geven van u als ontvanger van deze nieuwbrief vinden wij belangrijk gezien onze relatie.

Mocht de onplezierige situatie zich voordoen dat u geen appartement krijgt toegewezen dan bestaat de mogelijkheid om u wens tot koop om te zetten naar huur. Wanneer u dit na de inschrijving kenbaar maakt, zal de verhuurinformatie met u worden gedeeld.

Gedurende de verkoopperiode is ons kantoor natuurlijk bereikbaar voor het beantwoorden van uw vragen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

delen:

Meer nieuws

Nieuwsbrief april

Beste geïnteresseerde, Graag berichten wij u over de vele stappen welke we deze maand gezet hebben en wat er op korte termijn staat te gebeuren.

Nieuwsbrief maart

Beste geïnteresseerde, De maand maart was een maand van werken achter de schermen. Om de bouw van De Bloemenpoort mogelijk te maken, komt er heel

Nieuwsbrief februari

Beste geïnteresseerde, Het grote nieuws van deze maand is dat alle plattegronden van de verschillende types gereed zijn. Deze worden morgen gepubliceerd op de website

Nieuwsbrief januari

Beste geïnteresseerde, De eerste maand van het nieuwe jaar is alweer voorbij. Dit jaar, 2021 is het jaar dat we De Bloemenpoort in verkoop en

Interesse in een van de appartementen? Heb je een vraag?

Stel gerust uw vraag! Wij proberen u binnen 1-2 werkdagen te voorzien van een reactie.